Benvinguts, al bloc dels 1ers premis blocs educatius d'osona 2010

L'Osonosfera en aquest bloc anira publicant continguts d'interes per als participants dels 1ers premis blocs educatius d'Osona, així com també els vostres comentaris, les bases dels premis i el formulari d'inscripció(Finalitzada)

Pàgines

dimarts, 9 de març de 2010

Roda de Premsa de la presentació

L'Osonosfera va néixer fa gairebé 2 anys a partir de les inquietuds d'uns quants blocaires osonencs per unir esforços. El bloc s'ha convertit en un element important de comunicació, però fins al moment, els blocs que existien a la comarca d'Osona estaven dispersos i no eren gaire visibles. Per això, es va decidir vertebrar la producció blocaire de la comarca creant un portal que aplegués els blocs existents d'Osona. Cal situar els inicis de l’Osonosfera al 2008, quan es va crear al portar agregador. Fins ara els esforços de l’Osonosfera s’han centrat aquí. Avui, dos anys després fem un pas més i presentem el nostre primer projecte en ferm: el primer concurs de blocs educatius d’Osona.

L'escola és un dels àmbits on el bloc està entrant amb més força perquè resulta una eina molt potent des del punt de vista educatiu. El bloc ofereix una possibilitat de comunicació com poques eines han fet fins ara: la interacció. Molts centres n’han sabut treure partit oferint una interacció constant entre alumnes i mestres, però també fent partíceps a les famílies de l'acció educativa de les escoles.

Els Premis Blocs Educatius d´Osona és la manera de retre reconeixement a la qualitat d’aquesta eina 2.0 i també de dinamitzar-ne la producció i animar a mestres i alumnes a què continuïn amb la vessant educativa que han sabut donar a l’eina en qüestió.

Aquests premis estan oberts a tots els blocs educatius d’Osona i es repartiran en dos categories: infantil i primària (de 0 a 12 anys) i secundària i altres nivells (més de 12 anys). La inscripció caldrà fer-la a través del portal de l’Osonosfera entre els dia 15 de març i el 30 d’abril, tots dos inclosos. El dia 1 de juny es donaran a conèixer els blocs finalistes i al 12 de juny tindrà lloc l’entrega de premis. El 1r classificat en cadascuna de les categories rebrà un val de 800 euros en Serveis i materials informàtics o tecnològics per al centre i el 2n classificat en cadascuna de les categories un de 400 euros en concepte del mateix que el primer.

Parlar de blocs és parlar de comunicació, així que es valorarà especialment l’us del bloc com a eina de comunicació i d’aprenentatge i la interactivitat que es genera mitjançant els comentaris. També es tindrà en compte la periodicitat de publicació, el disseny, funcionalitat, llegibilitat i l’us de diferents plataformes. Per exemple, videos, podcast…qualsevol eina que reforci el contingut dels apunts.

Voldríem agrair la col.laboració de l'Ajuntament de Vic, del Consell Comarcal d'osona i TICOsona. Han estat una gran ajuda perquè aquests premis es tiressin endavant.

Ja per acabar m’agradaria puntualitzar que aquest concurs és un pas més per l’Osonosfera, que recentment s’ha constituït oficialment com a associació. Els objectius que regeixen el nostre camí continuen sent els de sempre: agrupar l’activitat blocaire de la comarca d’Osona, que és molta i de molta qualitat.

Roda de premsa de:
Adriana Barba
Presidenta Associació Osonosfera.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada